Meer resultaten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
 Duurzaam transport
Klanten beoordelen ons met 4/5
Milieuvriendelijk
  •  Duurzaam transport
  • Klanten beoordelen ons met 3,9/5
  • Milieuvriendelijk

Wespen bestrijden

Wespenoverlast? De milieudienst helpt


Wespen zijn nuttige dieren. Ze beschermen tegen muggen en vliegen, zorgen voor bestuiving en ze gaan als natuurlijke ‘opruimers’ ziektes tegen. Wespen zorgen voor minder insectenplagen in de landbouw en ze zijn nuttig voor de teelt in kassen.

 

Gemakkelijk online te boeken

Uitgevoerd door een gediplomeerde expert met seizoensgarantie.

Boeken

Wespennest

Maar soms kun je last van wespen hebben. Als je een wespennest in of rond je huis hebt, bijvoorbeeld. Wespen verwijderen isolatie of andere materialen om binnen een nest te maken. In koudere periodes kunnen ze de warmte opzoeken en vanuit het nest de woning binnenkomen. Verwijder zelf nooit zelf een wespennest, vooral als ze groot zijn kan dat gevaarlijk zijn. Schakel hiervoor de professional in.
Professional inhuren

Gecertificeerd

Onze medewerkers zijn gecertificeerd en vakbekwaam om overlast van wespen tegen te gaan. Als het wespennest nog klein is, kunnen we het naar een geschikte plek verplaatsen. Of we geven advies hoe je wespen op afstand houdt. In het allerlaatste geval gebruiken we een middel om wespen te verwijderen. Hierbij spuiten we een mengsel van talkpoeder met een werkzame stof in het nest waardoor het nest verdwijnt.

Direct contact?

Bel ons: 050 367 1000 of vul het formulier in.
Wespen bestrijden

Niet doen

Maak geen invliegopeningen dicht en gebruik geen spuitbussen. Deze zijn zeer giftig en werken maar korte tijd. De overlast keert na een paar dagen terug.

Zelf doen

Controleer de woning in mei en juni op aanwezigheid van een nieuwe koningin. Hang horren of vliegengordijnen op zodat wespen niet binnenkomen. Wespen houden ook niet van sterke geuren. Gebruik wierrook of een citroen met kruidnagels erin om wespen op afstand te houden. Op de site van milieucentraal lees je meer tips hoe je met wespenoverlast kunt omgaan.

Vragen over bestrijding van wespen

Hebt u vragen over bestrijding van wespen? Neem contact met ons op via het contactformulier. Hebt u andere vragen? Wij staan iedere werkdag klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel ons via 050 367 1000 (tijdens kantooruren) of mail de Milieudienst.
wijn icoon

2,7 miljard

Glazen en flessen gerecycled
stapel papier icoon

6,8 biljoen

papier en karton gerecycled
huis icoon

1,4 miljard

Puin weggeruimd bij huizen
druppels icoon

850 miljoen

Liter water gezuiverd
milieudienst logo witmilieudienst logo dotlogo gemeente groningen
logo isologo vca