Dutch NL English EN

Swill/Keukenafval

Swill is de verzamelnaam voor (gekookte) voedselresten. Swill is een afvalstroom die voornamelijk geproduceerd wordt door instellings- en horecakeukens, restaurants en kantines.
Wat mag er in een swill container?
Gekookte en ongekookte etensresten/keukenafval, groente, fruit, aardappelen, vetten, eierschalen, vlees, vis, sauzen, soepen, friet, melk en pap.
Wat mag er niet in een swill container?
Botten, slachtafval, papier, frituurvet, tuinafval, mosselschelpen, glas, serviesgoed, metaal, hout en textiel.
HACCP wetgeving
De swill container voldoet aan de eisen van de HACCP wetgeving waardoor de container in de keuken mag staan.
Heeft u interesse en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of heeft u naast bovenstaande afvalstroom nog een andere afvalstroom en twijfelt u of deze afvalstroom afgevoerd mag worden? Neem dan telefonisch contact met ons op 050 367 1000 of stuur ons een mail fo@groningen.nl

Direct contact?

Bel ons: 050 367 1000 of ga naar het contactformulier.
wijn icoon

2,7 miljard

Glazen en flessen gerecycled
stapel papier icoon

6,8 biljoen

papier en karton gerecycled
huis icoon

1,4 miljard

Puin weggeruimd bij huizen
druppels icoon

850 miljoen

Liter water gezuiverd
Dutch NL English EN
milieudienst logo witmilieudienst logo dotlogo gemeente groningen
logo isologo vca